top of page

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Τα παιδικά χρόνια τα πέρασε παίζοντας στις αλάνες της Λαμίας και του Βόλου. Σαν παιδί - όπως και όλα τα παιδιά - χαλούσε τα παιχνίδια του για να δει από τι είναι φτιαγμένα. Κυρίως όμως  περνούσε ώρες ατελείωτες πάνω στο πιάνο χαλώντας τα τραγούδια που άκουγε, μήπως και ανακαλύψει τι κρύβουν μέσα τους. Μπορεί η καλή δασκάλα του πιάνου να τον μάλωνε που πήγαινε μετά από τόση σπατάλη μουσικού χρόνου αδιάβαστος στο μάθημα, όμως κάτι καλό έμεινε: Η συνήθεια να φτιάχνει μουσική.  

 

Το αρχικό επάγγελμα που είχε αποφασίσει από παιδί ήταν φαροφύλακας. Αποδείχτηκε όμως ότι ήταν πολύ δύσκολο να ανέβει το πιάνο στο φάρο, και έτσι τελικά σπούδασε τοπογράφος στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Τα φοιτητικά χρόνια πέρασαν ανέμελα παίζοντας πιάνο στην χορωδία και ορχήστρα του Πολυτεχνείου, και ταυτόχρονα παίζοντας  διάφορα όργανα σε λαικά και άλλα μαγαζιά της Αθήνας. Λίγο μετά τα μέσα του ‘80 πήρε και το πτυχίο και άρχισε να δουλεύει σαν μηχανικός.

 

Δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει σε διάφορα σχήματα, στην αρχή πλήκτρα και πιάνο και στην συνέχεια κιθάρα, παραδοσιακά όργανα και κυρίως ακορντεόν. Το τελευταίο επισκίασε όλα τα προηγούμενα όργανα. Από το 2002 είναι μέλος των Carousel όπου παίζει ακορντεόν και κιθάρα.

 

Από τα μέσα του ’90 γράφει μουσική για μουσικό θέατρο και χορό, παιδικά μιούζικαλ & βιβλία, παιδικές παραστάσεις, πολυμέσα, events, εκθέσεις και διάφορα άλλα. Εχει συνεργαστεί με ομάδες μουσικού θεάτρου και χορού (Αφρός, Είκασμα, TNT, Ex Soma, Dance of Αrt, Σύρμα κ.α.). Τραγούδια του έχουν εκδοθεί σε cd στην 2η Ακρόαση της Μικρής Αρκτου. 

 

Τα τελευταία χρόνια  έχει μόνιμη συνεργασία με την Chroma Musica με έδρα το Μόντρεαλ σε ελληνοκαναδικές συμπαραγωγές, γράφοντας μουσική και τραγούδια για παιδικά παραμύθια - μιούζικαλ  με συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία και σολίστες  :  «Το καρναβάλι των Θαυμάτων και των Τεράτων» , «Η Μαγική Φλογέρα», «Time for Flowers, Time for Snow».  «The Golden Touch», Εχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες «Orchestre Symphonique Pop de Montreal» και «Ensemble Symphonia de Montreal».

Συνεργάστηκε με την Ubisoft για τη μουσική του παιχνιδιού Assassin's Creed ODYSSEY, γράφοντας τα sea shanties (τα τραγούδια που ακούγονται στα καράβια)

 

Ασχολείται  με τους υπολογιστές  και  τις ηχογραφήσεις. Είναι φανατικός λάτρης της τεχνολογίας και κυκλοφορεί μονίμως με ένα Laptop στην πλάτη και ένα Tablet στην τσέπη. Λατρεύει τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι, του Nicola Piovani, του Danny Elfmann , του Kurt Weil, του Nino Rota, του Astor Piazzolla. Επίσης λατρεύει τον Tim Buckley, τους Coctau Twins, τους Curved Air, τον Tom Waits, τον David Bowie, τους Rolling Stones. Και μερικές χιλιάδες ακόμα ονόματα.

 

Του αρέσει το χιούμορ και είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίους κωμικούς όπως τον Αρκά («Ξυπνάς μέσα μου το ζώο» εκδ.Λιβάνη , μουσική για την έκθεση Αρκά στο Γκάζι το 2002), και τον Terry Jones των Monty Python («Time for Flowers, Time for Snow» Chromamusika - Tradewind Books).

 

Επίσης του αρέσει η καλή μπύρα, τα μαθηματικά, οι δίσκοι βινυλίου, τα αστυνομικά μυθιστορήματα, η επιστημονική (και γενικώς) φαντασία.  

 

Είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια των Carousel Μαριαλένα Σπίνουλα η οποία συμμετέχει σε πολλές δουλειές του και τον βοηθάει σε όλες τις υπόλοιπες 

bottom of page